tirsdag 8. september 2015

Vandrerne av Øivind Stengrundet

"Etter åtte år er spillskaper Øivind Stengrundet (39) klar til å bringe hjertebarnet Vandrerne til verden.
Over øyplaneten Terrenia slynger det seg usynlige bølger av ren energi. Men med rundt 100 års mellomrom slår disse bølgene seg vrang, og danner magistormer. Da forandres alt: øyer fødes eller synker i havet, nye planter skyter opp av bakken, steiner og trær blir levende, katter får seks bein, og andre merkelige ting skjer. Planetens beboere lever hele tiden med uvissheten om hva som vil skje ved neste storm.
Vandrerne er et forbund av utvalgte med mål om å kartlegge verden slik den er i dag, så den ikke skal bli glemt neste gang magien går amok. De løser mysterier fra gamle sivilisasjoner, og hjelper innbyggerne med problemer stormene skaper."Illustrasjon fra boka: MajdAddin Alhasi.


Vandrerne, spillet jeg har ventet på så lenge, at jeg nesten hadde sluttet å tro på det. 
Nesten.
En kort versjon ble gitt ut i Nørwegian style boken i 2011, og er den versjonen jeg har brukt til å lede spillet her i Nord Irland. Tilbakemeldingene har vært overveldende, og det er flere her som venter spent på at en fullverdig versjon skal komme ut på engelsk.
Jeg har plaget Øyvind litt angående spillet hans nå og da, og han har gjort det samme om mine spill. Begge to har vi vært dårlige på å fullføre. Dog jeg vil påstå at hans spill er noe mer utdypende og spennende enn de små sosiale spillene mine. 


Forfatter og spillskaper Øivind Stengrundet (39). Foto: Privat.


Om du er interessert i å høre en spilltest av kort versjonen av Vandrerne, kan du klikke deg videre her. Linken vil ta deg til podcasten jeg og Wee Ivor gjorde etter å ha spilt dette spillet på Wee Gamers, min lokale spillklubb her i Belfast, Nord Irland. 

Bor du i Oslo?
Det blir slippfest i Oslo 3. oktober (sted annonseres på Facebook-gruppen Rollespill.info). Ordinær pris blir 199,- (inkludert porto), mens boka blir noe billigere på slippfesten.Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Hva tenker du?