mandag 24. august 2009

Så dro de ut på eventyr


Det er en solskinnsdag, og karnival og andre festiviteter har tatt seg inn i den flotte byen Tinüe. Det finnes tyver, gjøglere, og flammesprutere i gatene. Det er fylt med godteri og saltmat i bodene, ivrige unger løper mellom beina til velkledde herrer. 


Rikmannssønnen Joseph Sidney York har kommet tilbake etter 5 år på kostskole for å lære seg alt som hører til det å være Cleric.
Med sin nye kunneskap og mål med livet bestemmer han seg for å dra ut i den store vide verden og utføre sin guds tjeneste. Klok som faren hans er ser han at det ikke er lurt, at den skjermete bortskjemte gutten går på egenhånd, så han ber familiens private murermester Torderk Battlebeard (Butterfingers blant "venner") om å ta følge og bruke sine evner som paladin. I tillegg blir den nylig ansatte kammertjener Alison Adair bedt om å følge med til å sørge for at stakkars Joseph ikke må senke sine vante standarder alt for mye. Sisteperson i gruppa er magikeren Khado som er leid inn fra en annen by til å bistå med sine magiske evner, og sørge for at det hvert fall er ett annet menneske i Josephs umiddelbare nærhet til enhver tid.

Den underlige gruppen drar først innom marknadene, koser seg med det lille reisekassen har å by, og det rykte kan gi York før de tar seg ut på en stor reise. Reisen for å gjøre York fra unggutt til gifteklar mann, med noen kamper på nakken. Erfaring fører til stor visdom, York kan nesten høre ordene fra sin far runge bak ham.

Alison Adair, som ikke bare er flink med skittentøy og fingerferdigheter, overhører en omreisende fortelle om mektige skygger som farer over en nærliggende by, Ademre. De hører historier om bortkomne barn, dragehuler, og angrep fra små skjellete skapninger. York, som gjerne vil bevise at han kan, og selv utnevnt som gruppens leder, finner ut at det er nettopp til Ademre turen skal ta dem. Etter noen få dager på hesteryggen, og oppspist provianter kommer de omsider til en bevoktet inngang til byen. 

Store deler av befolkningen føler lover og orden, slik tradisjonene tilsier at ting skal gjøres. Den er godt beskyttet, med bare 4 mulige innganger til byen, og to porter for å komme til det som kan kalles for sentrum. Som en om kransing av byen ligger det i utkanten store gårder som forsørger byen med de grønnsaker som skulle trenges.

Når York og han gjeng forsøker å lære mer om disse ryktene, om de hendelser som har skjedd i byen, møter de liten hjelp. Ingen har sett noe, og ingen ser ut til å ha en samstemt historie. Noen tror det er gobeliner som står bak hele greia, at de har skapt en dommedags maskin, for å straffe de som ikke følger den rette vei; loven. Noen tror det er liv i dragehulen som er i fjellet bak byen. Andre tror de merkelige lydene om natten er underjordiske ganger som klager i natten over ensomheten.. også videre fortellingene er mange, alle spekulere, men noe de har tilfelles er at deres førstefødte barn har forsvunnet.

York får beskjed at en stor belønning venter de som klarer å få de førstefødte tilbake til byen og få en stopper på disse mystiske hendelsene. Dagen etterpå begir de seg ut for å finne ut av det hele.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Hva tenker du?