onsdag 17. februar 2010

Nettside-haier


Vi kjenner alle til haier, nesten alle bransjer har luringer som vil svindle deg for penger.
De kan triks for å lure deg, taper kanskje samtalen med aksept på slutten.
De er ikke koslige å møte på.

TV2 - hjelper deg, er stadig vekk på jakt etter haier..


Noen av de jeg møter mest på, må være et svensk selskap som heter Yreg.

Karmøy Blad har skrevet om dem, les hele artikkelen her
Bedriftguiden Blog har flere innlegg om dem her

A little Quote:

Yreg.no, Comitnet og bondefangeri

Her er et innlegg fra det norske nettmagasinet Propaganda:
Svindel og bedrag fra yreg.no
Av: Per M. Bergvall
Dato: 17.02.2006 09:42
yreg.no og comitnet bondefanger norske småbedrifter. De tilbyr gratis utvikling av en helproff hjemmeside, for å bruke den som referanse mot sine egne kunder og prospekter. De lover at det skal ikke koste en krone før man er helt fornøyd.
Etter hvert kommer det en syltynn webside, som regel kopiert fra småbedriftens egenutviklede nettsider, eller annen tilsendt dokumentasjon. Den er forsynt med litt grafikk, noen knapper og glansbilder, men amatørmessig under overflaten.
Man blir selvsagt ikke fornøyd, og dras inn i en tidkrevende dialog om hva man ikke er fornøyd med. Samtidig går klokka, og så smekker fella i lås - yreg har tegnet et bedriftsabonnement for å drifte nettsiden hos comitnet.no - til 8550 kroner per år. Når man innser at det hele er svindel og vil ut, får man tilbud om å dekke yregs faktiske kostnader til comitnet, som er en del av samme svindelimperium. Det er ikke andre faktiske kostnader her enn en domeneregistrering - og en times webutvikling som under alle omstendigheter skulle vært gratis.
De fleste av aktørene er svenske, og sitter i Borås - der de strever litt med 100+ politianmeldelser mot virksomheten. På tide at noen i Norge tar tak i uvesenet og får forfulgt dem rettslig. Jeg tar gjerne et tak - noen som kjenner seg igjen i situasjonen og vil bli med? 
Quote Ended

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Hva tenker du?