mandag 13. september 2010

Fenomenet Post LARP-sex

Nylig ble jeg introdusert for et nytt begrep i Laiv/LARP miljøet.
Nemlig Post-Larp Sex. Jeg har spurt litt rundt, og skal forsøke å forklare begrepet nærmere.

Det er sikkert en del mennesker som kjenner til fenomenet, men ikke begrepet.

Hva er Post-Larp Sex?

Etter en Laiv/Larp, har man ofte et lite møte mellom deltakerne hvor man snakker om opplevelsen man har hatt. Her går ordet rundt bordet, og alle får sagt noe. Hva var bra, hva kunne vært bedre, og om noe var dårlig.
En post-laiv/larp er ment som psykologisk støtte for laiverne/deltakerne. Det er bevist at deltakerne føler seg bedre, og kommer lettere tilbake til omverdenen og ut av karakteren de spilte, når dette gjøres.
Laiv/Larp kan ofte være en sterk opplevelse.
Noen ganger spiller man, at man er i et forhold (på en eller annen måte. eks mor-datter, mann-fru, elskere.. osv).
Når man spiller at man er i et forhold, må man bruke av egen erfaring for å vise betydningen av forholdet på laiven/larp-en, og man prosjekterer disse følelsene på den andre parten. Noen ganger kjenner man ikke den andre parten før laiven/larp-en, dette kan gjøre denne prosjekteringen vanskeligere å få til, og det føles rart når man er ferdig med laiven/larp-en.

I slike tilfeller føler enkelte seg litt tomme innvendig etter laiven, og om det ikke brukes tid på å fylle tomrommet før personen går hjem, kan det hende at man forsøker å utforske den andre parten ytterligere. Om det er ønskelig å gå inn i et forhold, eller i et vennskap, og det er i slike tilfeller at Post-Larp Sex skjer.

Det som er synd med dette fenomenet er at følelsen partene sitter på med etterpå kan være forskjellige.
Enkelte vil si at det ikke føltes som dem som utførte handlingen, andre kan fortelle at det føles bra å få det ut av systemet, mens andre igjen angrer bittert på handlingen.
Uansett utfall, er dette et fenomen man bør være obs på. Intensjonen med en post laiv/larp er at man lettere skal falle tilbake til samfunnet uten å gjøre ting man vil angre på.

Kanskje dette er noe psykolog-rollespillerne bør se nærmere inn på?

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Hva tenker du?